Schadeherstel

1

U heeft autoschade. Dat is vervelend en komt nooit gelegen. Van een kleine parkeerdeuk tot een aanrijding met grotere schade, kunt u rekenen op ons.Garage Center Y sir repareert uw auto snel, vakkundig en tegen een scherpe tariefstelling.

Garage Center Y sir beschikt over een eigen plaatwerkerij en spuiterij. Hier wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde apparatuur, waarmee een hoge kwaliteits- en efficiency wordt behaald. In de moderne spuitcabines wordt naast de conventionele lakbehandeling in hoofdzaak gewerkt met milieuvriendelijke watergedragen lakken.

 

Ook voor schadetaxaties / expertise kunt u terecht bij Garage Center Y sir in Den Haag. Mocht u onverhoopt te maken krijgen met schade aan auto, dan is het verstandig om direct een schadetaxatie te laten opmaken
Wij kunnen de schade voor u inventariseren, taxeren en advies uitbrengen voor de te nemen stappen. Garage Center Y sir is gespecialiseerd in het rapporteren van oorzaken en gevolgen voor alle bekende verzekeringsmaatschappijen.
Wij doen alle schade- en restauratiewerk- zaamheden aan personenauto’s en lichte bedrijfswagens.

 

Taxatie

Wanneer uw auto schade oploopt als gevolg van een ongeluk of vandalisme, vraagt de verzekering vaak om een taxatierapport. Het uitvoeren van een schade taxatie door een expert is in veel gevallen noodzakelijk om de schade vergoed te krijgen.

Garage Center Y sir bepaalt voor u de omvang van de schade en stelt een schaderapport op voor de verzekeringsmaatschappij. Digitale foto’s worden aan dit rapport toegevoegd. De schade wordt vastgelegd in een audatex-schaderapport. In dit rapport worden alle gegevens vastgelegd die betrekking hebben op het voertuig, de beschadigde onderdelen en de te verrichten werkzaamheden. Deze gegevens worden verwerkt en berekend, waarna een exact schadebedrag volgt.

 

Plaatwerk

Bij beschadigingen aan het plaatwerk van uw auto zijn vaak deuken, krassen en/of vervormingen. Het herstellen van het plaatwerk is een zeer belangrijke stap bij het herstellen van schades omdat het de basis legt voor het uiteindelijk ‘onzichtbaar’ verhelpen van uw schade. Garage Center Y sir heeft hiervoor de kennis en de apparatuur en als belangrijkste ook het vakmanschap in huis.

Wij kunnen uw plaatwerk uitdeuken en lassen en indien nodig uw auto opnieuw richten, wat vaak nodig is bij schade aan de carrosserie of het chassis van uw auto.

Bij de reparatie van het plaatwerk van uw auto doen wij ook gelijk de voorbereiding op het spuitwerk. In deze fase word de auto of bepaalde onderdelen van de auto bewerkt, zodat het spuitwerk succesvol kan verlopen. Denk bijv. aan het uitvlakken van kleine oneffenheden. Het plaatwerk wordt zo nauwkeurig mogelijk voorbewerkt met allerlei materialen en technieken voor een optimale hechting van de lak, wat leidt tot een perfect spuitresultaat.

 

Spot Repair

Kleine schades een veelvoorkomende ergernis. Een openslaand portier, een paaltje of een ander obstakel zorgt al snel voor een vervelende beschadiging. Dit maakt dat de (bedrijfs)auto er onverzorgd uitziet.

Door nieuwe technieken hoeft schadeherstel aan uw auto en bedrijfswagens niet uit de hand te lopen.

Velen van u kennen het restylen of uitdeuken zonder spuiten waarbij kleine deukjes zonder lakbeschadigingen onzichtbaar worden hersteld.

Nieuw is het zogenoemde spotrepair waarbij kleine beschadigingen met lakschade onzichtbaar worden hersteld. Met deze techniek worden lelijke krassen, lakschade, steenslag, roest in een korte tijd weggewerkt.

In onze hiervoor speciaal ingerichte werkplaats beginnen we met de voorbereidingen voor de reparatie. Dit omvat o.a. plaatselijk schuren, plamuur (indien nodig) en grondverf aanbrengen. Daarna brengen we de juiste kleur aan, welke wij specifiek per auto kunnen bepalen aan de hand van een kleurcode. Met behulp van infrarood licht laten we de verf  en de vernis drogen, waarna u weer in uw auto kunt rijden.

 

 

Spuitwerk

De laatste stap in het herstellen van de schade aan uw auto is het spuitwerk. Na een grondige voorbewerking is de auto gereed om te worden gespoten. Garage Center Y sir met een computergestuurde kleurmeter die op basis van fabrieksgegevens of individuele meting de exacte kleur samenstelt.

Vervolgens wordt in de milieuvriendelijke spuit- cabine de lak opgebracht om vervolgens te kunnen uitharden in de stofvrije cabine uitgerust met een speciaal luchtverwarmings- en circulatiesysteem.

Na het spuiten is uw auto weer alsof er niets gebeurd is en kunt u weer met een fijn gevoel de weg op.